Κατασκηνωτές

Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακικών Λαογραφικών Εορτών

Κατασκηνωτές

Οι Κατασκηνωτές ξεκίνησαν στα μέσα της μαγικής δεκαετίας του ’80. Κάνουν σήμερα τα πρώτα τους βήματα στην 4η δεκαετία της ζωής τους και καταφέρνουν να συνδυάζουν το κέφι, τη διασκέδαση και το ξεφάντωμα με έννοιες όπως εθελοντισμός, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη, παράδοση, πολιτισμός και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το πολυετές και πρωτοποριακό έργο τους συνέβαλλε καταλυτικά στην εξέλιξη μεγάλων θεσμών όπως είναι οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι αλλά και στη δημιουργία νέων όπως είναι οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Σημαντικές δράσεις του συλλόγου είναι η κατασκευή θεματικών καρναβαλικών αρμάτων με κινητά μέρη, η δημιουργία και συντήρηση τουριστικού καταφυγίου στο χωριό Κάτω Καρυόφυτο, το ‘Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης & πολιτισμού’΄, ένας μικρός πολυχώρος στη καρδιά της παλιάς πόλης που αποτελεί σημείο πληροφόρησης επισκεπτών και φιλοξενεί θεματικές εκθέσεις προσφέροντας ένα βήμα για τους τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και το πλούσιο κοινωνικό έργο και η ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον.

Σε όλη τη πορεία του ο σύλλογος διοργανώνει συχνά μουσικές θεματικές βραδιές, φιλανθρωπικές και γενικότερου κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής, του έντονου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού πλούτου. Κύριος γνώμονας όλων των δράσεων είναι ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελή προσφορά από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Αποτελούν ίσως τον μοναδικό πολιτιστικό σύλλογο με μέλη από κάθε ηλικία και αυτό άλλωστε είναι το μυστικό της μακρόχρονης επιτυχίας τους.

Οι κατασκηνωτές σας προσκαλούν σε ένα υπέροχο ταξίδι στο μαγεμένο δάσος όπου πανέμορφες μάγισσες και γοητευτικοί μάγοι εδώ και αιώνες προσθέτουν τα δικά τους συστατικά στο ξόρκι της υπέρτατης διασκέδασης. Η συνταγή του είναι παλιά και δύσκολή. Κάτι όμως λείπει…Τι άραγε; Μα φυσικά κάτι που έχεις εσύ!!

Ξανθιώτικο Καρναβάλι ζήσε τη μαγεία του παρέα με τους κατασκηνωτές

Δείτε την στολή μας!

Ο συλλογος μας

μετράει 350 μέλη 
30 Συμμετοχές στην παρέλαση
Παρελαύνουμε απο το 1987
Έχουμε δημιουργήσει 52 στολές

Η στολή μας για το 2018

« ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…» (A COLOURFUL STORY…)

Σειρά 22η

Γνωρίστηκαν πάνω σε ένα λευκό υφασμάτινο καμβά δύο ανθρώπινες φιγούρες, σχεδιασμένες από μαλακό μολύβι. Έδειχναν να ζωντανεύουν κάθε φορά που τις άγγιζε αυτή η λεπτή σκόνη γραφίτη. Αυτό όμως, δυστυχώς, κρατούσε για πολύ λίγο καθώς επέστρεφαν και πάλι μέσα στην ατονία του γκρι….
Ξάφνου, ένα πινέλο εμφανίζεται από το πουθενά και έρχεται να τους χαρίσει αισθήματα, μια πινελιά μπλε εδώ, μια κόκκινο εκεί. Οι δύο φιγούρες ζωντανεύουν και μπλέκουν σε ένα ξέφρενο χορό χρωμάτων πάνω στο μέχρι πρότινος άγευστο λευκό καμβά. Με τη βοήθεια του πινέλου έγιναν τέσσερις, οκτώ, δεκάξι…ο καμβάς γέμιζε από φιγούρες αλλά, εκεί στο κέντρο του, ένα σημείο αντιστέκεται και παραμένει αναίτια λευκό.
Τότε, ο ζωγράφος γνέφει προς το μέρος σου και προτείνει το πινέλο. “Βαλέ τη δική σου πινελιά εδώ!” ψιθυρίζει, “…τότε και μόνο τότε θα ολοκληρωθεί αυτή η πολύχρωμη ιστορία”.

Ξανθιώτικο Καρναβάλι ζήσε τη μαγεία του παρέα με τους κατασκηνωτές…

Κόστος στολής

  • Για τα μέλη
  • Για τα μη-μέλη
  • Παιδικές

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Στέφανος Κέκερης 6944799162

Μαρία Σακαλη 6972601753

2541 070424
email kataskinotes@67100.gr

email  akoutsou@ipet.gr

Οι στολές ράβονται όπως πάντα σε βιοτεχνία της Ξάνθης.

Οι παλαιότερες στολές μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας